15:26 / 15.05.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Slavonka Katarina Marić milijunta osoba cijepljena u Hrvatskoj

Slavonka Katarina Marić milijunta je osoba cijepljena u Hrvatskoj

Slavonka Katarina Marić milijunta je osoba cijepljena u Hrvatskoj

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

70-godišnja Katarina Marić milijunta je građanka cijepljena protiv koronavirusa u Hrvatskoj, a cjepivo je primila u petak u Domu zdravlja u Slavonskom Brodu.


Katarina Marić je na konferenciji za novinare u subotu rekla da se među prvima prijavila za cijepljenje, te da isto preporuča svima.

- Premda po godinama pripadam rizičnijoj skupini, čekala sam red da cjepivo dobiju potrebitiji. Nije mi bilo važno koje cjepivo ću dobiti, već samo da se cijepim i ne razbolim, rekla je Marić.

Apelirala je na mlade da se također cijepe kako ne bi ugrozili zdravlje svojih starijih ukućana.

Prema podacima Stožera civilne zaštite u Brodsko-posavskoj županiji u subotu je registrirano 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U toj županiji od koronavirusa trenutno se liječi 197 osoba, od kojih su 72 osobe na bolničkom liječenju. Među bolničkim pacijentima pozitivnim na koronavirus 15 osoba je na respiratoru.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćena je 681 osoba.

Prema procijeni Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u toj županiji do sada je prvom dozom cijepljeno oko 33 posto, a drugom dozom 12 posto punoljetnog stanovništva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!