16:41 / 22.03.2021.

Autor: Anita Markovina Radnić/Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

U Splitu pojačana kontrola epidemioloških mjera

U Splitu pojačana kontrola epidemioloških mjera

U Splitu pojačana kontrola epidemioloških mjera

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Od jutros je u Splitu pojačana kontrola epidemioloških mjera. Komunalnim redarima priključilo se još 28 pripadnika civilne zaštite. Nadzirat će mjesta gdje se Splićani najviše okupljaju, ali i neke kvartovske kafiće, te upozoravati građane.

Rade od 7 do 22 sata, i njihova prisutnost trebala bi Splićane odvratiti od kršenja mjera, a najviše što mogu je - upozoriti.

- Oni koji se ogluše na takvo ponašanje - dolaze inspekcijske službe koje imaju puno više nadležnosti. Zbog toga mi želimo preventivno i edukacijski djelovati na naše građane i vlasnike objekata, rekao je Nino Vela, načelnik CZ Grada Splita.

Ugostitelji nemaju ništa protiv strožih kontrola, a oni neposlušni ostat će bez državne pomoći.

- Moramo razviti svijest o tome da se drži distanca i da se drže maske i u redu je kontrolirati svako nepridržavanje mjera, smatra Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Mnogi građani, međutim, smatraju da se kafići nisu ni trebali otvarati, bar ne još. Zato se ozbiljno razmišlja i o cijepljenju što većeg broja ugostitelja.

- Mi sad prikupljamo informacije od ovog tjedna od svojih djelatnika tko je voljan cijepiti se i nadam se da će odaziv biti jako dobar jer su to ljudi koji su na prvoj liniji obrane gospodarstva države i mislim da moraju biti cijepljeni, rekla je Tabak.

Jamac je to kakve takve turističke sezone, neizvjesnije nego ikad prije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!