09:28 / 28.08.2021.

Autor: I.H./Hina/HRT

U Splitu se vatrogasci borili sa silnom vodom

U Splitu vatrogasci se borili sa silnom vodom

U Splitu vatrogasci se borili sa silnom vodom

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Splitski, ali i vatrogasci iz okolnih mjesta u petak su imali pune ruke posla zbog obilne kiše koja je poplavila stambene i poslovne prostore, doznaje se u subotu u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.

Od ujutra do navečer imali su na desetke intervencija ispumpavanja vode iz prostorija, garaža, oluka, stanova, poslovnih prostora i cesta. Kiša je prodirala na sve strane, a vjetar lomio grane koje su padale na automobile.

Najteže je bilo u centru grada gdje su po tko zna koji put poplavljeni Dioklecijanovi podrumi, a teško je bilo i u gradskom kotaru Blatine gdje se velika količina vode slila na glavnu prometnicu zbog čega se promet odvijao usporeno. Intervencija je bilo i na tržnici Plokite, na Sućidru, u Spinutu, Splitu 3 kao i u KBC-u Split na lokaciji Križine gdje su vatrogasci ispumpavali prolaz kod Hitnog medicinskog prijma.

Ništa manje posla nisu imali ni kaštelanski vatrogasci koji su ispumpavali vodu iz Kule Ćipiko, kafića, stambenih prostora i podruma. U cjelodnevnoj akciji sudjelovalo je više desetaka vatrogasaca s nekoliko vozila.

U petak je u Splitu ukupno palo 65,5 litara kiše po četvornom metru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!