14:52 / 11.09.2020.

Autor: T.V./HRT

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U jednom slučaju radi se o osobi srednjih godina, koja je povezana sa svadbom u Varaždinu održanoj 05. rujna, dok se u drugom slučaju radi o bliskom kontaktu prethodno potvrđene pozitivne osobe. Obje se osobe zbog blaže kliničke slike liječe kod kuće.

Dodatno se u evidenciju oboljelih pribraja i starija ženska osoba s područja Varaždinske županije, koja je simptome razvila i bila testirana u Zagrebu, a potom je odmah i hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

U istom razdoblju evidentirano je 13 novih slučajeva oporavka pa je time broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji pao na 34, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutačno se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Na liječenju kod kuće nalazi se 25 osoba. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirana su 183 slučaja zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!