U Zagrebu se tijekom ljeta mijenja 25 kilometara vrelovoda

29.06.2022.

13:57

Autor: Marisabel Majić/Vijesti/B.A./HRT

Radovi u Novom Zagrebu

Radovi u Novom Zagrebu

Foto: Slaven Branislav Babić / PIXSELL

Završetkom sezone grijanja nastavljaju se radovi u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba", koji je pokrenut prošle godine. Radovima na vrelovodnoj mreži bit će obuhvaćeno 18 zagrebačkih kvartova.

Rukovoditelj Službe za eksploataciju HEP-ova Pogona toplinske mreže Jurica Brnas rekao je za HRT-ove Vijesti da se tijekom ljetne sezone planira zamijeniti 25 kilometara vrelovodne mreže.


- Svake godine radovi se odvijaju od 15. 5. do 15. 9., kroz tri godine, rekao je Brnas.


- Iduće godine nam opet predstoji nova runda i nova kilometraža, dodao je.


Cijeli projekt vrijedan je 700 milijuna kuna, od kojih je 400 milijuna osigurano iz EU fondova, a ostalo iz vlastitih sredstava.


- Cilj zamjene je smanjenje toplinskih gubitaka, sigurnost opskrbe, i, kako su to bila dva najveća kriterija, tako smo i birali dionice gdje imamo najveći broj kvarova, prekida, a i dionice koje su izuzetno važne za opskrbu većeg broja naših potrošača, istaknuo je Brnas.


Oni građani koji će ostati bez tople vode bit će o tome pravovremeno obaviješteni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!