U Zagrebu stanje s vodoopskrbom redovno, redukcije se ne očekuju

20.07.2022.

17:52

Autor: Hina/I.B.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ilustracija / Radio Sljeme

U Zagrebu je stanje s vodoopskrbom redovno i redukcije se ne očekuju niti u ljetnim mjesecima, kao niti u rujnu kada završe godišnji odmori i krene školska godina, a od prošlog tjedna na snazi je uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s 22 na 25 stupnjeva.

- Stanje s vodoopskrbom u Zagrebu je redovno i redukcije se ne očekuju. S obzirom da je vrijeme godišnjih odmora potrošnja vode je manja nego u ostalim mjesecima te će se takva situacija nastaviti i u mjesecu kolovoza, izjavila je Hini glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Povećana potrošnja se očekuje u rujnu kada završe godišnji odmori i krene školska godina, no problemi u vodoopskrbi se ne očekuju, ističe Živalj.

Na pitanje o uštedi energije, glasnogovornica Grada Zagreba kaže da je od prošlog tjedna na snazi uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s dotadašnjih 22 na 25 stupnjeva Celzijevih.

Uvodi se i noćni režim hlađenja od 18 sati do pet sati ujutro za vrijeme kojega se klima jedinice ne pale ako temperatura ne dosegne 35 stupnjeva Celzijevih.

- U ovoj početnoj fazi na ove četiri zgrade očekujemo uštedu od barem 20 posto u količini energije, ističe glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!