Uhićenja u GSKG-u: Odvjetnici okrivljenika za HTV

18.06.2021.

10:55

Autor: HTV

Dobriša Rubes i Petar Petrović

Dobriša Rubes i Petar Petrović

Foto: Studio 4 / HRT

USKOK je, nakon ispitivanja, objavio da pokreće istragu protiv četvorice okrivljenih za gospodarski kriminal u Zagrebu. Navodne pronevjere vezane su za hitne intervencije u posljednjih godinu i pol na zgradama kojima upravlja Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo. Uz šefa odjela za hitne intervencije GSKG-a Nevena Blaževića, uhićeno je i troje direktora građevinskih tvrtki, kojima je, sumnja se, Blažević namještao unosne poslove. Za trojicu okrivljenih USKOK traži određivanje istražnog zatvora, a trećeokrivljeni Mario Jurinić pušten je iz pritvora, potvrdio je za HRT njegov odvjetnik Petar Petrović.

- To je jedan privatnik koji je slijedom nekakvih okolnosti, loših po sebi, završio tu gdje jest. Stariji je gospodin, nije kažnjavan, uredno podmiruje obveze prema državi. Na kraju krajeva, on je teški bolesnik. Imao je srčanih problema, tlak, jetra, bubreg. U biti to su iznimke, gdje bi on teško i završio u istražnom zatvoru, rekao je Petrović kasno sinoć za HTV, dodavši kako je sinoć u sat vremena, na brzinu, morao ispitati orkivljenika, a isprva nije znao na koji će način braniti.

Na pitanje za što terete njegovog klijenta, rekao je:

- Istraga je u tijeku, ne bih o tome smio pričati, ali - primanje mita.

Dobriša Rubes, odvjetnik drugookrivljenog Davora Redžeka, rekao je pak za HTV da smatra kako njegov klijent nije ni mogao imati svojstvo počinitelja kaznenog djela.

- Mislim da su predstavnici stanara ti koji su angažirali tvrtke za obnovu zajedničkih dijelova nekretnina, a ne osobe iz GSKG, kazao je za HTV.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!