13:59 / 25.02.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Ukrajinski veleposlanik zahvaljuje Vladi, Saboru i narodu na podršci

Vasilj Kirilič

Vasilj Kirilič

Foto: HTV / HRT

Vasilj Kirilič, veleposlanik Ukrajine, zahvalio je u petak u Saboru Vladi i hrvatskom narodu na snažnoj podršci Ukrajini. Poručio je da je Deklaracija o Ukrajini snažan korak i poruka Ukrajini u ovoj vrlo teškoj situaciji.

- Prije svega želio bih se zahvaliti Hrvatskom saboru, vladi Republike Hrvatske i hrvatskom narodu na snažnoj podršci Ukrajini, kazao je novinarima u Hrvatskom saboru ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič nakon usvajanja Deklaracije o Ukrajini.

Hrvatski sabor većinom od 133 glasa za i jednim suzdržanim usvojio je u petak Deklaraciju o Ukrajini kojom najoštrije osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije na njen suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost. Suzdržana je bila Katarina Peović (Radnička fronta).

Kirilič je kazao da je deklaracija "snažna poruka podrške Ukrajincima u ovoj vrlo teškoj situaciji".

Napomenuo je da je Hrvatska već prošla kroz ono što sada čeka Ukrajinu jer je "doživjela i zna što znači braniti svoju zemlju".

- Vi ste obranili svoju zemlju, obranit ćemo je i mi, poručio je ukrajinski veleposlanik.

- Ne trebamo tuđe, ali ne damo svoje", dodao je.

Kirilič je kazao da se Ukrajina bori protiv "brutalnog imperijalističkog ponašanja Rusije" te da je ukrajinska vojska "snažna duhom" jer brani svoju zemlju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!