18:58 / 25.03.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

Uskoro novi javni poziv DSV-a za predsjednika Vrhovnog suda

Zgrada Vrhovnog suda RH

Zgrada Vrhovnog suda RH

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Državno sudbeno vijeće potvrdilo je za HRT da je zaprimilo dopis Ureda predsjednika Republike i najavio da će novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda biti uskoro objavljen.

Dopis Državnog sudbenog vijeća

Dopis Državnog sudbenog vijeća

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Zoran Milanović zatražio je od DSV-a da žurno ponovi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda. Izvijestio ih je da neće predložiti nijednog od prijavljenih kandidata s ranijeg natječaja.

Na prvi javni poziv javio se aktualni predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, kojemu mandat prestaje u srpnju, te odvjetnici Šime Savić i Lidija Horvat, koja je u međuvremenu povukla kandidaturu. Predsjednik Milanović za predsjednicu Vrhovnog suda predložio je Zlatu Đurđević.

Profesorica zagrebačkog Pravnog fakulteta Zlata Đurđević u četvrtak je izjavila da se namjerava javiti na novi javni poziv DSV-a te da se nada kako će dobiti potporu predsjednika republike i Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!