Pojačan promet prema moru i unutrašnjosti, ali i na nekim graničnim prijelazima

10.07.2022.

09:11

Autor: HRT

Gužve prema moru

Gužve prema moru

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Drugi je srpanjski vikend i, očekivano, velika smjena turista. Prema posljednjim podacima, u zemlji je trenutačno gotovo 800 tisuća turista, od toga 90 posto stranih. Najviše ih je iz Njemačke, Češke, Slovenije, Poljske i Slovačke... Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti te nekim graničnim prijelazima, a u zonama radova mogući su povremeni zastoji.

Kolone su i zastoji:

između tunela Sveti Marko i čvora Donja Zdenčina u smjeru Zagreba, a u smjeru Dubrovnika između čvorova Jastrebarsko i Karlovac;

pred naplatama Lučko u oba smjera te naplatom Demerje kolone su oko 1 km;

na državnoj cesti DC1 između Jastrebarskog i Klinča Sela.

Broj vozila na Krčkom mostu raste

Broj vozila na Krčkom mostu iz minute u minutu se povećava. Što se tiče graničnih prijelaza, na GP Pasjak nešto je manji promet, dok je na GP Rupa u Hrvatsku u dvije kolone, a izlazi se u jednoj koloni.

Trajektne linije odvijaju se bez problema. Nešto je jači promet u Stinici za otok Rab, dok se na Brestovi ne čeka. Na Porozini se za odlazak s Cresa čeka oko 20-ak minuta, javila je Klaudia Modrić Plantarić.

Dubrovačka zračna luka prepuna turista

Počinje špica turističke sezone u Dubrovniku. S otvaranjem Ljetnih igara u grad stiže najveći broj turista iz cijelog svijeta. Do vikenda se ondje odmaralo više od 19 tisuća gostiju. U usporedbi s rekordnom 2019., Dubrovnik je na 80 posto turističkih brojeva.

Od ranog jutra dubrovačka zračna luka prepuna je turista, evo što kažu:

- Moj dečko je Hrvat, ja sam iz Kanade. Došla sam na odmor. Prvi mi je put, uzbuđena sam

- Oduvijek sam htjela doći u Dubrovnik. Sad imam priliku iskoristiti slobodne dane, i evo nas ovdje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!