Ponosno dočekujemo Vatrene, jer oni su već naši prvaci

15.12.2022.

Zadnja izmjena 20:04

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik IMS-a HTV-a/HRT

Doček Vatrenih 2018.

Doček Vatrenih 2018.

Foto: Dalibor Urukalovic / PIXSELL

Našoj reprezentaciji, koja utakmicu za treće mjesto protiv Maroka igra u subotu u 16 sati, sprema se spektakularan doček. On će, naravno, biti još "slađi" ako se Vatreni iz Katara vrate s broncom.

Hoće li reprezentacija stići kući s broncom ili ne - nije ni toliko važno, priprema im se ponovno spektakularan doček. Detalji se i dalje bruse.

- Plan je da hrvatska reprezentacija poleti u 13.30 po loklnom vremenu iz Dohe i u Zagreb sleti u 17.10. Načelno, ruta bi trebala biti ista kao 2018., nadajmo se s tim brončanim medaljama. Svi to priželjkujemo kako bi doček uljepšali na najbolji mogući način, rekao je Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

I policija u punoj pripravnosti, s detaljima izlaze sutra, ali ministar ističe - iskustva imaju. 

- Nije stvar da se za nogometna prvenstva pripremaju samo nogometaši, već s obzirom na kvalitetu onoga što u kontinuitetu pokazuju, pripreme kad su u pitanju, nogometna prvenstva će postati, po svemu sudeći, sastavni dio rada hrvatske policije, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kao i drugih službi. Cijeli program izlazi na kapaljku, glavnu riječ ima HNS.

- Mi smo tu da im pomognemo u organizaciji, logistici, a ja bih prepustila njima da vas obavijeste, oni će na vrijeme reći što i kada, tako da se svi mogu pripremiti. Svi ćemo željno dočekati naše prvake, jer oni su naši prvaci, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

video thumb

Sličnog mišljenja su i građani.

Možemo li ponoviti 2018.?

- Pa vjerojatno da jer smo postigli savršen uspjeh, baš smo ponosni na naše momke, kazala je jedna Zagrepčanka.

Ima i onih koji su ponosni, ali ipak malo skeptični kad je riječ o dočeku.

- Doći ću na doček, zato što nisam bio 2018. Mislim da mi je to vjerojatno najveća greška, ali mislim da neće biti toliko ljudi, zbog toga što je vrlo hladno vani, rekao je mladić na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na pitanje mogu li građani "ugrijati" atmosferu odgovorio je: Naravno.

- Neće biti kao prošle godine, jer su nas pokrali suci, neće biti bolje, neće, rekao je stariji gospodin.

- Bit će bolje, bit će bolje, još ih više volimo, sve, sve, ove mlade - Livakovića, Livaju, Lukicaaa. Ma bit će bolje, bit će super, mladi su, oni su naši anđeli, dobacila je starija gospođa. 

Doček u ljeto 2018. prepričavat će se generacijama, a da približno tako bude i u ovu, hladnu nedjelju - svi će dati sve od sebe.

Za središnji Dnevnik s Trga bana Josipa Jelačića javila se Iva Magušić-Dumančić. Kazala je da se znaju svi detalji dočeka. 

- Ići će se dobro utabanim putem kao i prije četiri godine. U planu je bila i druga trasa, ali od nje se odustalo. Tradicionalno će reprezentativci stati u Savskoj kod vatrogasaca, ondje će se okrijepiti, a možda promijeniti autobus u onaj panoramski, ali sve ovisi o tome koliko će u nedjelju biti hladno, kazala je Magušić-Dumančić.

Dodala je da je Hrvatski nogometni savez već objavio detalje te da će osam izvođača pjevat će na tribinama: Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonija band, a hrvatsku himnu otjpjevat će klapa Hrvatske ratne mornarice.

- Nepoznanica su još sigurnosni detalji, ali trebali bi biti objavljeni uskoro, rekla je i napomenula da će se doček moći pratiti uživo na HTV1.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!