Vatrogasci dežuraju u Puli: Prioritet su rubni dijelovi da se vatra ne bi proširila

11.07.2022.

09:29

Autor: HRT/IMS

Ivica Rojnić

Ivica Rojnić

Foto: HTV / HRT

Iako je veliki požar koji je prekjučer buknuo na području Pule ugašen, vatrogasci su i dalje na terenu zbog bojazni da se ponovno ne rasplamsa vatra.

- Noć je protekla mirno uz pojavu sitnih plamenova na rubnim područjima koja se tretiraju. Noćas je ovdje bilo 10 vatrogasaca s tri vozila. Rub će se i dalje tretirati, nastavit će se sigurno još 24 sata, a po potrebi i duže. Požarište je veliko. Nije to sto posto ugašeno. Vjetar ipak nije bio toliko jak kako je najavljeno tako da je prošlo mirno, rekao je Ivica Rojnić, zapovjednik JVP Pula, dodajući kako se nada da tijekom dana neće biti jakog vjetra.

- Nemoguće je sve istretirati u dubinu, prioritet su rubni dijelovi da se ne bi proširilo. Požar će biti proglašen ugašenim kad budemo sigurni da nema opasnosti od širenja, hoće li to biti danas ili sutra, vidjet ćemo kakvo će biti stanje na terenu. Po procjeni opožareno je oko 40 hekatara, rekao je Rojnić.


Policija počela intenzivne izvide i provjere o požaru u Puli

Policijski službenici, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja u ponedjeljak ujutro nastavili su obavljati provjere, koje su počeli u nedjelju, kako bi utvrdili uzrok velikog požara u Puli koji je buknuo u subotu na području Valdebeka i Vintjana.

Izvidi su počeli jučer, a danas se obavljaju intenzivne provjere radi utvrđivanja uzroka i svih okolnosti nastanka ovog požara. Policija je do sada primila brojne informacije vatrogasaca ali i samih građana o mogućem uzroku. Provjeravamo sve te informacije i ne želimo ništa prejudicirati", izjavila je za Hinu glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Najavila je kako bi već tijekom današnjeg dana mogao biti poznat uzrok požara.

U subotnjem velikom požaru u Puli izgorjelo je 40 hektara bjelogorice, crnogorice i niskog raslinja. Nitko nije stradao, niti jedna kuća nije zahvaćena požarom, ali su stradale kamp prikolice, kućice i manji objekti na poljoprivrednim površinama, kao i 25 vozila koja nisu bila u voznom stanju, u dvorištu automehaničarske radione koja je nagorjela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!