Škare Ožbolt: Navikla sam na udarce, ali neću se baviti dječačkim političkim igrama

07.03.2021.

19:20

Autor: HRT

Vesna Škare Ožbolt

Vesna Škare Ožbolt

Foto: Dnevnik / HRT

Moja politika je usmjerena samo na građane, a hrvatska politika je vrlo prljava, osobito pred izbore kada postajete nekome konkurent, rekla je nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt, gostujući u Dnevniku HTV-a.

Vesna Škare Ožbolt rekla je da joj je jasno da joj politički protivnici ne vjeruju, toliko su je iznapadali da se osjeća kao da je gradonačelnica i da je pobijedila na izborima. Njezin program, rekla je, niti jednom rečenicom nije sukladan s programom Mosta.

- Naš program sadržava obnovu, promet, otpad, zeleni Zagreb, silna rješenja koja nisu u programu nijedne od političkih stranaka, rekla je.

"Navikla sam primati udarce, ali neću se baviti ovim dječačkim političkim igrama"

Dokaze je spremna javno pokazati. Istaknula je kako se bavi svojim programom i ništa joj neće pomutiti vodu.

- Napadi su krenuli kada su objavljene ankete koje pokazuju da uzimam i lijevima i desnima i da sam napravila političku pomutnju. Treba vidjeti tko mi je hakirao stranicu, prepustiti onima koji su zaduženi za to, i mene to zanima. Navikla sam primati udarce, ali neću se baviti ovim dječačkim političkim igrama. Moja politika je usmjerena samo na građane. Kampanju ću voditi kako sam zamislila. Prljava kampanja je već krenula, ali to je na neki način i normalno. Hrvatska politika je vrlo prljava, osobito pred izbore kada postajete nekome konkurent, onda su vam noge plave od udaraca. Spremna sam na to, rekla je.

Na pitanje je li nečiji igrač, rekla je da je svoj igrač i za građane Zagreba. Nakon potresa bilo joj je dosta kada je vidjela kako se razvlači politička scena, nitko nije reagirao mjesec i pol dana nakon potresa. Svi su gotovo pali na ispitu. Nakon godine dana ništa se nije napravilo. Jučer je bila u Čučerju, gdje se ljudi i dalje muče s formularima, ispunjavanjem zahtjeva. Jedna od prvih točaka njenog programa je obnova zagrebačke jezgre, stambenih i javnih objekata, obiteljskih kuća.

- Smatramo da se na jednom mjestu moraju susresti sve struke i zajednički odlučiti kojom brzinom i na koji način ići, dodala je.

Istaknula je kako nakon izbora režije u Gradu Zagrebu ne bi trebale poskupjeti ako bude gradonačelnica.

- Svakako će se riješiti loša komunalna slika i infrastrukturna slika onih djelova grada gdje nema još vode, kanalizacije, a to su istočni i zapadni djelovi grada. Proračun koji je za ovu godinu ne bi se trebao mijenjati, posebno u smislu socijalnih naknada.

Izgledi u drugom krugu

- Ne znam zbog čega su onda ovoliki napadi na mene. Nekako mislim kako ću ući u drugi krug i da ću biti gradonačelnica. 

Rekla je kako svoju kampanju financira sama, donacijama u okviru onih iznosa koji su zakonom propisani.

- Moja kampanja nije rastrošna, vrlo je skromna. Ne trošim toliko novaca koliko mi traje kampanja, rekla je.

Za kraj je istaknula kako joj je svejedno tko će biti drugom krugu jer zna da će ona pobijediti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!