17:23 / 07.03.2021.

Autor: Vijesti u 17/IMS

Škare Ožbolt odbacila optužbe o plagiranju programa, reagirao i Troskot

Vesna Škare Ožbolt i Zvonimir Troskot

Vesna Škare Ožbolt i Zvonimir Troskot

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt ponovno je odbacila optužbe za plagiranje izbornog programa te ustvrdila da je njezina službena web stranica hakirana i nedopušteno mijenjana jer smeta drugim kandidatima u kampanji za lokalne izbore.

Navodi da je neovlašten pristup utvrđen forenzičkom istragom. Kaže da se hakiranjem želi naštetiti njezinoj kampanji jer je svima počela biti faktor smetnje.

"Neovlaštenim pristupom pojedini dijelovi naših rješenja su mijenjani tako da su namjerno umetnuti tekstovi koji izvorno nisu naši. (...) Forenzička istraga se, prateći proces digitalne forenzike, nastavlja, a nakon njezinog završetka svi će se dokazni materijali uputiti Državnom odvjetništvu", priopćeno je iz ureda Vesne Škare Ožbolt. Pristupilo se i procesu dodatne zaštite web stranice kako se ovakve stvari ne bi više ponavljale.

Troskot neugodno iznenađen

Cijeli slučaj komentirao je i Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot.

- Neugodno sam iznenađen da bi itko od kandidata išao u copy/paste programa, jer problemi Grada Zagreba, koji su izuzetno kompleksni, iziskuju kreativnost. Neugodno mi je iznenađenje da bi Vesna Škare Ožbolt išla u plagijat našeg programa iz 2017. godine, rekao je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!