16:50 / 17.10.2019.

Autor: M.Š./HRT

[VIDEO] Zadar: Istražni zatvor osumnjičenima za silovanje djevojčice

Foto: Vladimir Šetka/HRT

Foto: Vladimir Šetka/HRT

Foto: - / HRT

Sa zadarskog Županijskog suda stigla je obavijest da je donesena odluka o istražnom zatvoru za petoricu osumnjičenih za silovanje djevojčice.
Mjesec dana istražnog zatvora određeno je petorici mlađih punoljetnika osumnjičenih za silovanje 15-godišnje djevojčice.

- Od "gospodara rata" do obiteljskih nasilnika
- Grabar-Kitarović: Kazne za silovanja i dalje niske
- Pravobraniteljica apelira na suzdržanost u objavama i komentarima o slučaju u Zadru
- "Upali iskru pravde u mraku pravosuđa"
- Analiza sudskog proces u Zadru


Privedeni su svi osumnjičeni, posljednje su informacije koje javljaju naši reporteri Vladimir Šetka i Edi Škovrlj.

Na mjesto događaja došli su i članovi njihove rodbine koji su se verbalno sukobili s novinarima te su im dovikivali da će "vrijeme pokazati što je istina."

Inače, osumnjičenici više nemaju pravo na žalbu, odluka je postala pravomoćna te sigurno ostaju u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Neslužbeno se doznaje da su razlozi za određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora uništavanje dokaznoga materijala, opasnost od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja djela.

U petak će se u podne, unatoč činjenici da su osumnjičeni privedeni, održati i novi prosvjed "zbog nefunkcioniranja hrvatskog pravosuđa".

Žalili se i tužiteljstvo i obrana

Zadarski Županijski sud objavio je poslijepodne da je donesena odluka o istražnom zatvoru za petoricu osumnjičenih za silovanje djevojčice.

- S obzirom na velik interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam vas kako je danas, 17. listopada 2019. godine, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama, piše u priopćenju Hrvoja Viskovića, suca Županijskog suda u Zadru.

Tužiteljstvo se, podsjetimo, žalilo što mladići nisu završili iza rešetaka nego su im samo određene mjere opreza poput zabrane približavanja žrtvi, zabrane komuniciranja sa žrtvom te da se moraju javljati u policijsku postaju dva puta mjesečno.

Istodobno, mladići su se žalili na izrečene sigurosne mjere, među kojima je i zabrana približavanja žrtvi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!