20:18 / 29.03.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Vijećnici Ramljak i Vuković "zamrzavaju" komunikaciju s gradonačelnikom Puljkom

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Dvoje vijećnika Nezavisne liste Ramljak-Mamić, koji su dio programske suradnje s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom, u utorak su odlučili "zamrznuti" komunikaciju s njim jer su nezadovoljni njegovom neodlučnošću nakon podignute optužnice protiv njegova zamjenika Bojana Ivoševića.

- Mi 'zamrzavamo' svoju komunikaciju s gradonačelnikom Puljkom, a to znači kako do daljnjega nećemo odlaziti na sastanke partnera, rekla je za Hinu Branka Ramljak.

Istaknula da dvoje nezavisnih vijećnika s liste Ramljak-Mamić ne podupire obrazloženje gradonačelnika Puljka, koji je, nakon što je državno odvjetništvo podnijelo optužnicu protiv Ivoševića, rekao da čeka "uvid u spis i samu optužnicu" te da Ivošević zasad ostaje njegov zamjenik.

- Gradonačelnik Puljak mora biti odlučan i jasan oko toga što će biti sa zamjenikom, a ne odluku izbjegavati i/ili odgađati jer građani nas nisu izabrali da budemo neodlučni i da ne budemo jasni, poručila je Ramljak.

Ocijenila je da takva neodlučnost pridonosi lošoj percepciji da su svi političari isti.

- Ova situacija opterećuje sve i koliko god Ivošević imao kvaliteta, preko toga recentnog događaja ne možemo zatvoriti oči, istaknula je Ramljak.

Po njezinim riječima, ne smije gradonačelnik, a posebice zamjenik, svoju energiju sada trošiti na 'uvid u spis i samu optužnicu' jer građani očekuju da se 100 posto posvete njihovim problemima.

Rekla je kako se, s obzirom na medijsku pozornost, čini da u Splitu postoji jedino problem vezan uz podizanje optužnice protiv zamjenika gradonačelnika Ivoševića.

- Svi znamo da to nije istina i baš zbog toga želimo da se ova priča okonča čim prije, poručila je Ramljak.

Uz Branku Ramljak, drugi vijećnik Nezavisne liste je Ante Vuković, koji je u Gradskom vijeću zamijenio poduzetnika Tomislava Mamića, vlasnika trgovačkog lanca "Tommy".

Danas je također dvoje vijećnika iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju te jedan iz Možemo, koji su također dio programske suradnje s gradonačelnikom Puljkom, objavili da "zamrzavaju" suradnju s njim zbog "slučaja Ivošević".

Iz programske suradnje s gradonačelnikom Puljkom su i tri vijećnika Mosta, koji se za sutra najavili konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o stanju u Splitu i suradnji s gradonačelnikom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!