Dojave o bombama u Novom Zagrebu lažne

18.04.2023.

Zadnja izmjena 14:08

Autor: T.V./HRT/Hina

Više dojava o bombama u Novom Zagrebu, prostori evakuirani

Više dojava o bombama u Novom Zagrebu, prostori evakuirani

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sve četiri dojave o bombama u Novom Zagrebu pokazale su se lažnima. Naime, nakon višesatne policijske pretrage nisu pronađene eksplozivne naprave u Avenue Mallu, na Prekršajnom sudu, u prostorijama Općinskog suda u Novom Zagrebu te u prostorima Ureda za javnu nabavu na Zagrebačkom velesajmu. Zaposlenici su se vratili na radna mjesta.

- Upalio se alarm za vatrodojavu, tako su rekli na razglasu, ali na izlazu smo od zaštitara čuli da je u pitanju dojava o bombi. Rekli su nam da napustimo centar i da bi trebalo trajati dva-tri sata, rekla je jedna posjetiteljica Avenue Malla.

U utorak ujutro trgovački centar Avenue Mall, dva suda te trgovački prostor na Velesajmu primili su dojavu o bombi, potvrdila je zagrebačka policijska uprava za Hinu.

Policija je dojavu primila oko 9.50 te su policijski službenici odmah izašli na teren.

Zaposlenici i posjetitelji evakuirani su, potvrdili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Podsjetimo, i krajem prošle godine bilo je dojava o bombama u sudovima i trgovačkim centrima diljem zemlje i sve su bile lažne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!