16:25 / 16.02.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Više od 700 vozača saniteta od danas je u bijelom štrajku

Vozači saniteta u bijelom štrajku

Vozači saniteta u bijelom štrajku

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Više od 700 vozača saniteta od danas je u bijelom štrajku. Sindikat medicinskih sestara i tehničara kao razloge navodi nezakonito oduzet koeficijent, neisplatu posebne nagrade za skrb o COVID pacijentima, obavljanje poslova hitne medicine - što je zakonski zabranjeno, te to što ih sustav zanemaruje.

Među 700 vozača koji podupiru bijeli štrajk su i vozači sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Vukovar. 


Vukovarski vozači saniteta kažu da mh smeta razlika među vozačima i to što se njihov koeficijent razlikuje od onoga vozača hitne pomoći. Od danas će strogo poštovati prometne propise - neće više voziti uz svjetlosnu i zvučnu signalizaciju. No ističu da sigurnost i zdravlje pacijenata ni u jednom trenutku neće biti ugroženi.


- Apsolutno podržavam štrajk. Naši razlozi su već dugoročni - naša plaća, naš koeficijent. Mi vozimo liječnički tim, znači - infarkti, traume, prijelomi, prometne - sve vozimo za Osijek, za Zagreb, sve to vozimo. Imamo liječnike u vozilu, sestre, imamo sve. Tako da ne znam zbog čega se mi možemo nekome razlikovati, rekao je za HRT Ivan Raguž, vozač sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Vukovar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!