Vlada: Predloženi članovi NO HEP-a

02.06.2023.

13:46

Autor: HRT/V.G./Hina

Vlada

Vlada

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Vlada je na sjednici u petak Glavnoj skupštini Hrvatska elektroprivreda d.d. (HEP) predložila imenovanje Antona Kovačeva, Jelene Zrinski Berger, Mladena Zeljka i Lukše Lulića za članove Nadzornog odbora HEP-a do provedbe izbora članova NO HEP-a, a najduže na šest mjeseci, priopćeno je.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice doneseno je još kadrovskih odluka, naveli su iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Goran Štefanić imenovan je zamjenikom stalne predstavnice Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, te predstavnikom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri EU u sastavu zamjenika stalnih predstavnika (COREPER I), s danom 1. srpnja do 30. rujna 2023., jer mu ističe dosadašnji mandat 30. lipnja.

Razrješenja i imenovanja u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Na osobni zahtjev razriješen je ravnatelj Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Milan Rezo, s danom 31. svibnja 2023.

Razriješena je ravnateljica Uprave za graditeljstvo i procjenu vrijednosti nekretnina u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Katica Prpić te joj je istovremeno dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnom službeniku Krešimiru Dominisu povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu obnove od potresa u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Istovremeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja navedene Uprave dano državnom službeniku Tončiju Glaviniću, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnoj službenici Valentini Buljubašić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za graditeljstvo i obnovu u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice razriješeni su dosadašnji član i zamjenica člana Savjeta za ljudska prava Juro Martinović i Bahrija Sejfić. Novim članom Savjeta imenovan je Sanjin Rukavina, a zamjenicom člana Klaudija Kregar Orešković, kao predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Također Vlada je predložila Nadzornom odboru društva Plovput d.o.o. Split imenovanje Mate Perišića za direktora toga društva, do provedbe natječaja za imenovanje direktora, na razdoblje od najduže šest mjeseci, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!