Vodice osiguravaju novčana sredstva za obitelji iz Ukrajine

16.03.2022.

15:51

Autor: T.D./HRT

Ante Cukrov

Ante Cukrov

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Prve izbjeglice raširenih ruku dočekali su i Vodičani. Grad osigurava i novčanu pomoć za ukrajinske obitelji koje svakodnevno pristižu u Vodice. Vodičani su pod svoj krov primili 16 ukrajinskih obitelji i sve su u privatnom smještaju. Svi u Vodicama trude se osigurati im normalan život.


Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov rekao je u razgovoru s novinarkom HTV-a Ivonom Ramadžom Čolić kako je Gradsko vijeće na svojoj sjednici donijelo odluku o određenim sredstvima za pomoć ukrajinskim obiteljima.

- Koliko će točno biti, teško je sada predvidjeti. Mi smo u prvom dijelu predvidjeli da to bude između 80 i 100 tisuća kuna. Vidjet ćemo u suradnji s Crvenim križom grada Vodica hoće li trebati manje ili više novaca i koordinirano djelovati. Odmah smo napravili iskorak da osiguramo iskorak koja će biti potrebna za smještaj izbjeglica i eventualno za slanje pomoći prema Ukrajini. U kontaktu sam s ravnateljicom Crvenog križa i mislim da je prvo za nabavu školski pribor i materijal za djecu. Ovih dana će se dogovoriti da djeca sjednu u klupe, program i jezik i sve ostalo. Vjerujem da ćemo to vrlo brzo riješiti i dat ćemo svoj maksimum da sva djeca koja tu stignu, da se osjećaju što je moguće ugodnije i da sudjeluju u daljnjem obrazovanju, rekao je Cukrov.

Dodao je kako će Vodičani sve učiniti što je u njihovoj moći da im ponude i radna mjesta i ono koliko se može ponuditi.

- Nadamo se da sezona neće totalno kiksati. Bude li sezona išla normalnim tijekom, sigurno da će biti radnih mjesta i mogućnosti zarađivanja, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!