Vojnicima angažiranim na poplavama naknade više za 100 posto

17.05.2023.

08:55

Autor: HRT/IMS

Karlovac

Karlovac

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Nakon susreta s pripadnicima Hrvatske vojske koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, ministar obrane Mario Banožić donio je Odluku o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći u provedbi mjera obrane od poplave.

Hrvatske vojnikinje i vojnici koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima umjesto dosadašnje naknade od 20, primit će za svaki dan angažmana naknadu u neto iznosu od 40 eura.

Nakon što je obišao područje Hrvatske Kostajnice, Nove Drenčine, Petrinje i Karlovca, ministar Banožić uvjerio se kako hrvatske vojnikinje i vojnici obavljaju zahtjevan posao više nego uspješno i učinkovito u složenim terenskim uvjetima.

- Hrvatska vojska na terenu obavlja uistinu respektabilan i značajan posao, a svoj angažman nastavit će i dalje sukladno iskazanim potrebama. Već je 300 pripadnika raspoloživo na području Sisačko-moslavačke županije, a na raspolaganju je kako smo i najavili, još 150 vojnika na području Karlovačke županije, izjavio je ministar obrane Mario Banožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!