16:29 / 28.01.2021.

Autor: HRT

Raspušten zagrebački SDP, Klisović za gradonačelnika?

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: HTV / HRT

Raspuštena je zagrebačka organizacija SDP-a, objavio je predsjednik stranke Peđa Grbin. Kaže kako žele izbjeći katastrofu na lokalnim izborima.

Grbin je naglasio kako nisu raspušteni članovi ogranka, nego samo tijela koje zagrebačku organizaciju vode. Kazao je kako nije izabran da bi bio statist, stoga je Predsjednišvu predložio takvu odluku. Drugi su nas već prestigli, a ja takvo stanje gledati neću, naglasio je. 

Pojedinci iz zagrebačke organizacije, kaže Grbin ne razmišljaju o problemima zajednice, a "javna je tajna da zagrebačka organizacija ne fukncionira i da velik broj članova gleda u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti". 

Također, neslužbeno se doznaje, Joško Klisović pristao je braniti boje SDP-a na izborima za zagrebačkog gradonačelnika, ali pod uvjetom da mu kampanju ne vodi i u njoj ne sudjeluje zagrebački SDP. Peđa Grbin potvrdio je da je Klisović jedan od kandidata. Smatra kako je on "odličan kandidat, koji svojim znanjem i iskustvom može povesti SDP u pravom smijeru". Glavnu riječ ima Glavni odbor, a zagrebački SDP preuzet će povjerenik. Odluku o kandidatu za gradonačelnika donijet će, kaže Grbin u razgovoru s velikim brojem članova. 

Na sjednici Predsjedništva SDP-a donesena odluka da se raspušta i Vukovarsko-srijemski SDP. Dužnost predsjednika će, umjesto Željka Sabe obnašati Biljana Gaća. Podsjetimo, Vukovarski SDP je Sabu sinoć predložio za kandidata za gradonačelnika. Stotinjak članova, koji su se navodno usprotivili tom prijedlogu, izbrisano je iz članstva. Središnjica sumnja da su čanovi izbrisani jer nisu podržali Sabu, on odgovara: "Lista članova je ažurirana i više nema onih koji ionako godinama nisu u stranci".

Sabo tvrdi da su ti ljudi ili umrli ili su se odselili ili više ne žele biti članovi te se nada da vukovarski SDP neće biti kažnjen zbog odluke koju su donijeli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!