Vršnjačko nasilje u Medulinu - ozlijeđeno dijete zatražilo pomoć

28.09.2022.

11:44

Autor: Dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: pjcross / Shutterstock

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj Osnovnoj školi Mate Demarina. Učenici su se fizički sukobili, a jedno je dijete, zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda, zatražilo liječničku pomoć. 

Podsjetimo u toj se školi u veljači ove godine već dogodio incident koji je zgrozio javnost - proširila se videosnimka u kojoj grupa djece za vrijeme velikog odmora napada i tuče dječaka.

Zbog ponavljanja vršnjačkog nasilja - sastali su se predstavnici osnivača Škole, ravnateljica i načelnik općine te se očekuje postupanje Ministarstva obrazovanja i mjerodavnih službi. Nakon prvog slučaja, u školi su organizirane brojne radionice o sprječavanju nasilja, prema uputama Ministarstva.

- Rezultat nažalost eto nije dobar, što znači da će se aktivnosti morati ili pojačati, vidjet ćemo još, danas smo imali prvi sastanak pa ćemo vidjeti koje ćemo korake dalje poduzeti, rekla je Patricia Percan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Istarske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!