12:52 / 15.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Za radnike 3. maja prikupljeno 9 t hrane i 35.000 kn

Foto: arhiva, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: arhiva, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ni direktor riječkog 3. maja ni predstečajni upravitelj nemaju konkretne informacije, a sindikalni predstavnici vrlo su nepovjerljivi.
Riječki Crveni križ objavio je da je u suradnji s građanima i volonterima za obitelji radnika Trećeg maja, koji mjesecima ne primaju plaću, prikupljeno oko 9 tona hrane i higijenskih potrepština te 35 tisuća kuna.

Uoči Uskrsa pripremili su im i poklon pakete. Svako dijete 'Trećemajca' dobit će svoj paket, njih je ukupno 320, a 230 je obiteljskih i 81 paket je za samce. Pakete su složile vrijedne ruke dvjestotinjak volontera.Sindikalni povjerenik 3. maja Juraj Šoljić zahvalio je Crvenom križu te svim građanima i poslovnim subjektima na velikoj humanitarnoj pomoći. Uz to, u razgovoru s našom novinarkom, komentirao je i aktualne događaje u brodogradilištu. Dok čekaju srijedu i novo ročište na kojem bi se trebalo doznati slijedi li još jedna odgoda ili stečaj Trećeg maja, radnici su na skupu razgovarali i o mogućem ulaganju Kineza u brodogradilište. 

Keqiang u 4 ujutro zvao Kinu zbog Uljanika

No o tome ni direktor riječkog 3. maja ni predstečajni upravitelj nemaju konkretne informacije, a sindikalni predstavnici vrlo su nepovjerljivi.

- Dok se god ne konkretiziraju ti razgovori, dok ne dođu Kinezi u Treći maj, ne želim komentirat. Već dugi niz mjeseci imali smo jalove razgovore, izjavio je predsjednik Sindikalnog odbora 3. maja Juraj Šoljić.Istovremeno, dok se čeka rješenje za Uljanik grupu, na web stranicama e-oglasne ploče Ministarstva pravosuđa objavljeno je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Uljanikovom tvrtkom Proizvodnja opreme d.d. iz Vodnjana, s današnjim danom.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!