07:22 / 27.06.2021.

Autor: T.V./HRT

Zadarska županija od danas je za Njemačku područje niskoga rizika

Zadar

Zadar

Foto: Marko Dimic / PIXSELL

Zadarska županija od danas je za Njemačku područje niskoga rizika. 

To znači da se oni koji iz te županije odlaze u Njemačku moraju prethodno digitalnim putem prijaviti, imati negativan test pri ulasku u zemlju ili biti u karanteni do predočenja negativnog testa. To ne vrijedi za one koji su cijepljeni.

Jučer su, od 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 42 zabilježena u Zadarskoj županiji. Na COVID odjelima u zadarskoj Općoj bolnici hospitalizirano je 10 pacijenata, a u županiji je trenutačno 207 aktivnih slučajeva.

Šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović i načelnik Stožera civilne zaštite grada Zadra Ante Babić nadaju se da rast broja novozaraženih neće utjecati na uspješnost turističke sezone.

- Sigurno da nije dobro jer u današnje vrijeme, s obzirom na to da se radi o pandemiji koja je zahvatila cijeli svijet, a s obzirom na to da te zemlje iz kojih dolaze turisti građani njihovi slušaju preporuke svojih država i gledaju gdje bi došli da bi se eventualno odmorili i bili na zdravom. Dakle, nije dobro, ali opet ponavljam, mislim da ne bi trebalo u konačnici ugroziti sezonu. Ako se već ovo moralo dogoditi, onda bolje da je danas, u lipnju, nego eventualno za nekih mjesec dana. Nadamo se da će čim prije početi brojke opadati, ali najveća odgovornost je na nama svima, poručio je Babić.


U Zadarskoj županiji 13 novih slučajeva

Danas manje zaraženih u Zadarskoj županiji. Stožer civilne zaštite objavio je da je u posljednja 24 sata 13 novih pozitivnih slučajeva.

Testirano je 380 uzoraka, a pod nadzorom je 611 stanovnika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!