Karin: Ako mladi žele u noćne klubove, morali bi se cijepiti

26.06.2021.

12:52

Autor: T.V./HRT

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin

Foto: HTV / HRT

U Hvaru je održan sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora. Tema su poduzete mjere radi što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

- Postavljeni su okviri za još jednu izazovnu turističku sezonu. Odgovornost nadzora ali i poduzimanja određenih mjera sada je u rukama županije i gradova. Preporuka je da nema velikih okupljanja, da nema velikih manifestacija. To je, kaže ministrica, nešto što ne zanima naše turiste koji ovdje dolaze. Županije i gradovi u svakom trenutku mogu poduzeti mjere u skladu s procjenom epidemiološke situacije. Sve se radi kako bismo imali uspješnu sezonu koja je na tragu one iz 2019, javlja u Dnevniku u podne novinarka HTV-a Ivana Šilović.


Na sastanku se analizirala epidemiološka situacija i mjere koje treba poduzimati kako bi sezona bila uspješna. Ministrica je rekla kako se zadarski slučaj nekontroliranog širenja zaraze ne smije ponoviti.

- Još jednom apeliram da se što veći broj građana odazove na cijepljenje. Informirani smo da je tzv. indijski soj u Hrvatskoj, moramo voditi računa o tome. Samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične, upozorila je ministrica Brnjac.

Ministrica je rekla kako je zadovoljna realizacijom turističkog prometa jer je ostvareno dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020. godine.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin je rekla da bi se mladi, koji žele ići u noćne klubove, morali cijepiti.

- Upozoravamo cijelu godinu i uistinu moramo biti svjesni da je kod nas došao tzv. indijski soj. Mi imamo odlične brojke što se tiče incidencije ali to se može u jednom trenutku promijeniti. Jedini način da zaustavimo je cijepljenje. Spominjali ste noćne klubove i druženja. Normalno da ljudi moraju raditi i družiti se, ali tamo dolaze mlađe dobne skupine. Mi nemamo puno cijepljenih u mlađim dobnim skupinama, zato ih pozivam da se jave i cijepe da se možemo vratiti starim aktivnostima, da se možemo normalno ponašati, poručila je Karin.

Najavila je da će na kvalifikacijama za Olimpijske igre u košarci, koja se upravo održava u Splitu, ulaz biti dozvoljen samo cijepljenim osobama, onima koji su preboljeli covid-19 unutar 6 mjeseci te testiranima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!