Zagreb: Most slobode zbog radova tijekom vikenda zatvoren za sav promet

08.07.2022.

08:25

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.G.

Most slobode

Most slobode

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Zbog izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava Most slobode, od petka od 20,00 sati do ponedjeljka do 04,00 sata, bit će zatvoren za sav promet. 

Most je sada djelomično zatvoren. Naime, četiri postojeće trake svedene su na dvije, po jedna u svakom smjeru.

- Morat će se tijekom vikenda zatvoriti i potpuno jer se te tzv. prijelazne naprave, to je spoj između mosta i pristupne ceste, mora zavariti bez da preko njega prelaze vozila, pojasnio je Luka Koralet, zamjenik gradonačelnika, u emisiji "Dobro jutro. Hrvatska".

Korlaet je rekao kako će tijekom ljeta biti još zatvaranja na Mostu slobode kada se budu radile druge prijelazne naprave. Zamolio je građane za strpljenje.

- Ovo je najbolji dio godine u kojem se ti radovi mogu izvoditi, kada je najveći dio građana na godišnjem odmoru. Na kraju ljeta imat ćemo obnovljene mostove i cestovnu infrastrukturu, ovo je za njihovo dobro, poručio je Korlaet.

Zaobilazne rute bit će tijekom Mosta mladosti i Jadranskog mosta.

Podsjetio je kako nova gradska vlast ima velike planove u obnovi zagrebačkih mostova.

- Jako nam je važno da oni budu sigurni i ugodni za vožnju. Otkad smo u mandatu završili smo radove na Domovinskom mostu, na Mostu mladosti, starom Savskom mostu, otvorili smo obnovljeni vijaduktu Buzin. Nakon Mosta slobode ide obnova prijelaznih naprava na Jadranskom mostu. Nakon toga kreće sveobuhvatna obnova Mosta slobode i Jadranskog mosta tijekom 2023. i 2024. godine. Ova uprava do kraja mandata misli uložiti 400 milijuna kuna u obnovu mostova, od čega veliki dio - 120 milijuna iz EU fondova, rekao je Korlaet.

Također, krenula je obnova cestovne infrastrukture na širem području Zagreba tzv. asfalterski program.

- Tijekom srpnja i kolovoza bit će radovi na magistralnim gradskim prometnicama. Već su završeni na Heinzelovoj, bit će puštena u promet u subotu. Počinju radovi  na Horvaćanskoj cesti, na ulici grada Vukovara, na aveniji Dubrovnik, aveniji Većeslava Holjevca. Bit će radova, zaključio je Korlaet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!