Zagreb: Na pogreb samo uz COVID potvrde

16.11.2021.

15:59

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Udruga Posmrtna pripomoć izvijestila je građane koji se spremaju na pogreb da od danas na zagrebačkim Gradskim grobljima vrijede nova pravila po kojima se u prostorije Gradskih groblja može ući isključivo uz predočenje COVID potvrde.

Odluka Stožera civilne zaštite odnosi se na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare i fotografe, koji bez valjane potvrde neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja, a isto pravilo vrijedi i za posjetitelje, napominje udruga.

Prema odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru pa sukladno tomu pogrebu u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja, također uz predočenje COVID potvrde.

Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta i bez pristupa odru, napominje Posmrtna pripomoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!