Zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta iznio niz optužbi na račun Instituta

08.02.2022.

13:29

Autor: Vijesti u 13/IMS/I.Z./HRT

Tomislav Bedeković

Tomislav Bedeković

Foto: Vijesti u 13 / HRT

Na tematskoj sjednici saborskog Vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta Tomislav Bedeković iznio je niz teških optužbi na račun Instituta. Tvrdi da se naplaćuju nepostojeće fakture, da se državna sredstva prikazuju kao vlastita, te da institucije kojima je nepravilnosti prijavljivao ne reagiraju. 

- Najvažnije je ono što je Ministarstvo financija utvrdilo, a to je da sredstva koja se ostvaruju s Ministarstvom poljoprivrede nisu vlastita sredstva. To je nepobitno dokazano. I tu nema nikakve rasprave, međutim, ta sredstva se i dalje na Hrvatskom veterinarskom institutu prikazuju kao vlastita sredstva. Zašto? Zato što su ta sredstva izvor korumpiranosti i izvor očuvanja radnih mjesta, kako članova Upravnog vijeća, pa tako i pojedinih zaposlenika Hrvatskog veterinarskog instituta, rekao je zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta Tomislav Bedeković.

- Nekakvi natpisi da su ta sredstva na privatnim računima i slično, jednostavno, najblaže, ne odgovara istini. Sva sredstva Hrvatskog veterinarskog instituta nalaze se na jednom računu - Hrvatskog veterinarskog instituta. I bez obzira na izvor prihoda od ova tri - Ministarstva znanosti, Ministarstva poljoprivrede ili ono što smo ostvarili na tržištu, postupa se na isti način. Dakle, limitirana je Statutom koliko ravnatelj može potrošiti, kada se traži dozvola Upravnog vijeća, kada nadležnih Ministarstava, poručio je ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!