Željka Mostečak imenovana v.d. ravnateljicom USKOK-a

20.04.2023.

15:54

Autor: Hina/HRT/R.S.

Željka Mostečak

Željka Mostečak

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek ovlastila je Željku Mostečak za vršiteljicu dužnosti ravnateljice USKOK-a, nakon što je sada već bivša ravnateljica Vanja Marušić uputila u utorak zahtjev za prestankom rada u USKOK-u, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

DORH je priopćio da je Hrvoj Šipek zaprimila suglasnost ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice za prestankom rada Vanje Marušić u Uskoku te je donijela odluku kojom ju je razriješila s dužnosti ravnateljice USKOK-a.

Marušić se, sukladno zakonskim odredbama, vraća u Državno odvjetništvo s obzirom da je imenovana na dužnost zamjenice glavnog državnog odvjetnika.

U DORH-u ističu da odbacuju bilo kakvo stavljanje i povezivanje razrješenja Marušić s nekim političkim kontekstima ili kontekstom navodnog sukoba unutar državnoodvjetničke organizacije.

Najavljuju da će se primopredaja održati danas kako bi se osigurao daljnji neprekidni rad USKOK-a.

Iako su u DORH-u naveli da se Marušić povlači iz osobnih razloga, mediji su izvijestili da iza njezine ostavke stoji prometna nesreća koju je skrivio njezin vozač sa službenim automobilom, koji je koristio u privatne svrhe. U DORH-u su kasnije potvrdili da se nesreća dogodila krajem ožujka 2022. godine u jutarnjim satima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!