20:51 / 29.01.2021.

Autor: Tatjana Munižaba/HRT

Željko Sabo očekuje poziv u Predsjedništvo SDP-a

Željko Sabo

Željko Sabo

Foto: HTV / HRT

Nemirno je u SDP-u. Predsjedništvo stranke raspustilo je vukovarski i zagrebački ogranak. U Vukovaru je bio problem to što je gradska organizacija poduprla Željka Sabu kao kandidata za gradonačelnika.


Raspuštanje organizacije koju je predvodio Željka Sabu više je povrijedilo nego iznenadilo. Ali da će istodobno biti raspušten i Zagreb, nije očekivao.

Na raspuštanje odmah ujutro slijedila je reakcija. Glavnom tajniku SDP-a poslao je pismo u kojem ga obavještava da aktivira prije tri mjeseca zamrznuti mandat. U skladu s tim očekuje poziv na sljedeću sjednicu Predsjedništva.

- Svima pozdrav iz Vukovara, možda vi to hoćete, nećete objaviti, ali Željko Sabo nikad nije bio problem. Željko Sabo je bio rješenje, priča za sebe Sabo.

A kako se tog "rješenja" zauvijek riješiti, pitanje je kojim se sad navodno bavi vrh stranke. Odgovor za Zagreb očito su našli. Joško Klisović je, poručuju - najizgledniji kandidat za gradonačelnika Zagreba.

A Željka Sabu na čelnom mjestu vukovarskog SDP-a zamijenila je Biljana Gaća

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!