16:36 / 26.11.2020.

Autor: P.F./HRT

Zimski praznici produljuju se za tjedan dana?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Najvjerojatnije će zimski praznici biti produljeni za tjedan dana, najavio je premijer Plenković.
Premijer Andrej Plenković rekao je na predstavljanju novih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom kako je moguće da se zimski školski praznici produlje.

➡️ Nove mjere - zatvaraju se restorani, kafići, ograničava se okupljanje...
➡️ Fuchs u Dnevniku: Nastava i dalje ide po modelu ABC

- Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produlji za još jedan tjedan, kako bismo nakon eventualnih druženja koja se mogu dogoditi u obiteljskom krugu u vrijeme blagdana osigurali još za jedan dodatni tjedan, što je dobro s epidemiološkog aspekta, rekao je premijer.


➡️ Markotić za Dnevnik HTV-a: Smrtnost veća nego u prvom valu
➡️ Koronavirus - 4009 novooboljelih, preminula 51 osoba
➡️ Capak: Nove mjere za ugostiteljske objekte, zatvaraju se kina
➡️ Hoće li nacionalni lockdown biti neizbježan?
➡️ Sve o koronavirusu 

Premijer je dodao da sustav obrazovanja ima poseban režim, koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka.

- Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima, rekao je.

Naglasio je da su važni obrazovanje, rad, proizvodnja i zaštita zdravlja.

- Svaki društveni kontakt, to znači biti s nekim na večeri, na fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku je luksuz koji je irelevantan. Za zdravlje građana svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan je nebitan. Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, nije posao i nije obrazovanje, u ovom trenutku je nebitno, naglasio je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!