Državni vrh čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima

15.04.2023.

10:34

Autor: Hina/HTV/HRT

Pravoslavni Uskrs

Pravoslavni Uskrs

Foto: HTV / HRT

Državni vrh uputio je uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru. 

Predsjednik Republike čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima


Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru te proučio neka poruke Uskrsa svima budu i poziv na dobrotu, solidarnost i dostojanstvo svakog čovjeka.


- Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs. Najveći kršćanski blagdan ljudima donosi nadu i vjeru u pobjedu života, dobra i svjetla, u bolje sutra koje će doći usprkos teškoćama s kojima smo suočeni. Živimo u vremenu kada su mir, solidarnost, međusobno razumijevanje i poštovanje različitosti itekako potrebni za izgradnju tog boljeg sutra - napisao je Milanović u čestitci.


- Neka poruke Uskrsa budu svim vjernicima, kao i svima nama, ujedno i poziv na izgradnju društva u kojemu će se poštovati univerzalne vrijednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije, međusobne različitosti i dostojanstvo svakog čovjeka. Svima koji sutra slavite želim da uskrsni blagdan provedete u miru i radosno sa svojim obiteljima i prijateljima. Sretan Uskrs, Hristos voskrese! - rekao je.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.


- Tradicionalnim pozdravom 'Hristos vaskrse' svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam najveći kršćanski blagdan. Uime Vlade i osobno, želim da vam predstojeći dani proteknu u miru i radosti, u društvu vaših obitelji i najmilijih - rekao je.


Uskrs, koji simbolizira pobjedu svjetlosti nad tamom, dobra nad zlom, uvijek iznova donosi poruke ohrabrenja, nade i vjere u bolje sutra. Neka nas duh ovog velikog blagdana potakne na još snažnije prihvaćanje različitosti, solidarnost i međusobno pomaganje, osobito u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima.


- Vjerujem da ćemo zajedništvom, uzajamnim poštovanjem i razumijevanjem nastaviti graditi tolerantno i uključivo društvo na dobrobit i zadovoljstvo svih naših građana - naglasio je premijer.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković uputio čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru


Svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke u ime Hrvatskoga sabora i osobno.


Neka radost Uskrsa ispuni vaše domove, donoseći vama i vašim obiteljima obilje zajedništva, veselja, zdravlja te snage duha potrebne za nošenje sa svim iskušenjima.


Kao istinsko oličenje kršćanske nade, ljubavi i milosrđa, Uskrs nadahnjuje i potiče na djelotvornije zauzimanje za bližnje, osobito za naše slabije i potrebite sugrađane te sve one koji proživljavaju teške osobne trenutke.


U svijetu bremenitom izazovima, Isusovo uskrsnuće snažna je spona koja veže sve kršćane i podsjetnik kako trebamo promicati duh dijeljenja nasuprot duhu podjela. Neka nam stoga najveći među blagdanima svih kršćana bude zajedničko čvrsto uporište kako bismo, djelatno doprinoseći većem međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti, nastavili našu domovinu graditi kao još tolerantnije i otpornije društvo.


Još jednom, želim vam radostan i blagoslovljen Uskrs. Hristos vaskrse!, poručio je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!