Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu Porfiriju

14.04.2023.

09:58

Autor: Hina/HRT/A.V.

Josip Bozanić

Josip Bozanić

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u petak je u povodu Uskrsa poslao čestitku patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve gospodinu Porfiriju.- Naizgled stara, a zapravo uvijek nova vijest: Krist, Sin Boga živoga, postao je čovjekom, podnio smrt da bi posvjedočio svoju ljubav prema nama. On je uskrsnuo da bi obnovio tu istu ljubav i darovao nam život koji nema kraja i koji smo pozvani živjeti snagom Božjega Duha u Crkvi za sve ljude, naveo je u uskrsnoj čestitki kardinal Bozanić.


Zahvalio je patrijarhu na uskrsnim čestitkama i poželio sretan i blagoslovljen najveći kršćanski blagdan.


- Zahvaljujući na ljubaznim čestitkama koje ste prigodom najvećeg kršćanskog blagdana uputili meni i Božjem narodu Zagrebačke nadbiskupije, od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu, kao i svekolikom Božjem narodu.


- Vaša Svetosti, brate u Kristu, povezan s Vama u uskrsnoj vjeri, srdačno Vas pozdravljam, stoji na kraju čestitke za Uskrs zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića patrijarhu SPC-a gospodinu Porfiriju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!