21:25 / 06.04.2020.

Autor: HRT

Boris Johnson prebačen na odjel intenzivne njege

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Foto: - / REUTERS

Britanski premijer Boris Johnson koji je zbog infekcije koronavirusom hospitaliziran u bolnici St Thomas prebačen je na odjel intenzivne njege.
Zdravstveno stanje britanskog premijera Borisa Johnsona koji je zaražen koronavirusom pogoršalo se i prebačen je na intenzivnu njegu, objavljeno je iz Downing Streeta. Johnson je hospitaliziran u bolnici St Thomas nakon što mu deset dana simptomi zaraze koronovirusom nisu popustili.

Tko je Dominic Raab, čovjek koji mijenja Johnsona?

Pokaz: U jednom danu do 200 upita hrvatskih državljana u Britaniji
Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Ministar vanjskih poslova Dominic Raab danas je umjesto Johnsona vodio sjednicu vlade i kazao kako s premijerom nije osobno razgovarao od subote. "Rad vlade će se nastaviti. Premijer je u sigurnim rukama, a fokus vlade će i dalje biti na tome da se provede smjer premijera Johnsona, da se provedu svi planovi doneseni za borbu protiv koronavirusa i prolazak države kroz ova iskušenja", rekao je Raab novinarima.Britanija nema formalni plan tko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti Raab ako bude potrebno. On će nastaviti voditi sjednice vlade dok je Johnson u bolnici. 

Poruke podrške Borisu Johnsonu stižu iz cijele Britanije i svijeta, a brz oporavak putem Twittera poželio mu je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!