Čović: Vlada Federacije BiH formirat će se u idućih mjesec dana

06.03.2023.

21:15

Autor: Dnevnik/HRT/R.S.

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u Mostaru da će se Vlada Federacije BiH formirati u idućih mjesec dana. Rekao je da nije potrebna dodatna intervencija visokog predstavnika Christiana Schmidta. Čović je komentirao zapaljivu ratnu retoriku poglavara Islamske zajednice Bosne i Hercegovine reis-ul-uleme Huseina efendije Kavazovića. On je u razgovoru na jednoj BiH televiziji pozvao Bošnjake da brane BiH ako treba i oružjem.


- To je odgovor na ova medijska istupanja i sva druge pritiske koji će se dešavati, ne može se više za bilo što držati status quo. Treba krenuti naprijed i dati šansu BiH, ja ću reći za sebe i stranku koji predstavljam, to je naša domovina, moja domovina i učinit ćemo sve da ona bude uspješna, funkcionalna. Svi oni koji su ostali na tragu, s promišljanjima iz prošlosti, neka se valjaju u tom blatu bez nas, mislim da to ne treba dalje komentirati, za HRT Dnevnik rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!