Dodik: Odluka Zagreba je neprihvatljiva i nije dobra za odnose Hrvata i Srba

17.07.2022.

14:15

Autor: Hina/HRT

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je u nedjelju neprihvatljivom i lošom po buduće odnose dva naroda odluku vlasti Republike Hrvatske o zabrani dolaska srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću u Jasenovac.

- Srbi i Hrvati su imali tešku prošlost. I jedni i drugi zaslužuju bolju budućnost. Ovako kako su postupile hrvatske vlasti nije zalog takve budućnosti, rekao je Dodik.


Hrvatska vlada nije u nedjelju dopustila privatni posjet srbijanskog predsjednika Jasenovcu jer nije bila najavljen i pripremljen.


- Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi ne grade se zabranama već pruženom rukom. Zato je odluka hrvatskih vlasti neprihvatljiva i neshvatljiva, rekao je čelnik bosanskohercegovačkih Srba.


Dodao je kako je Vučić prvi predsjednik Srbije koji je u svom mandatu izrazio želju položiti vijenac u Jasenovcu, te da je u toj namjeri zaustavljen.


Vučić je planirao uz Jasenovac posjetiti i Pakrac, te je o tome usmeno izvijestio čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!