07:52 / 10.03.2021.

Autor: Hina/Reuters

Intervju Meghan i Harryja gledalo više od 49 milijuna ljudi

Princ Harry i Meghan Markle razgovarali su s Oprah Winfrey

Princ Harry i Meghan Markle razgovarali su s Oprah Winfrey

Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese / Reuters

Više od 49.1 milijuna ljudi diljem svijeta gledalo je intervju Oprah Winfrey s princom Harryjem i njegovom suprugom Meghan, objavila je u utorak američka televizijska mreža CBS.

Intervju u kojemu je par iznio optužbe o rasizmu i svađama unutar britanske kraljevske obitelji emitiran je u nedjelju na CBS-u i u ponedjeljak na britanskom ITV-u, a još je uvijek dostupan na streaming platformama.

CBS je priopćio da je gledanost intervjua i dalje visoka te će ponovno emitirati cijeli razgovor u petak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mreža je potvrdila da je dvosatni intervju bio najgledaniji događaj u nedjelju u udarnom terminu u više od godinu dana, a koji nije Super Bowl, koji obično privuče oko 100 milijuna gledatelja i najgledaniji je televizijski događaj u SAD-u.

Intervju u kojemu su Harry i Meghan optužili kraljevsku obitelj za rasizam i jer ih nisu zaštitili od negativne medijske pokrivenosti, bio je prvi veliki intervju para otkad su se preselili u SAD i napustili kraljevske dužnosti. Meghan je progovorila o suicidalnim mislima, a Harry je rekao da ga je iznevjerio otac, princ Charles.

Meghan je također rekla da su članovi kraljevske obitelji bili zabrinuti zbog boje kože njihova sina Archieja prije njegova rođenja i da je Buckinghamska palača uskratila zaštitu djetetu.

Kraljica Elizabeta II. i njezina obitelj objavili su u utorak da ih je rastužilo saznanje o iskustvima princa Harryja i Meghan i da će se pozabaviti pitanjem o rasizmu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!