Netanyahu za HTV: Odnosi između Izraela i Hrvatske nikad bolji

22.02.2023.

19:49

Autor: M.M./HRT

Izraelski premijer za HTV: Odnosi između Izraela i Hrvatske nikad nisu bili bolji

Izraelski premijer za HTV: Odnosi između Izraela i Hrvatske nikad nisu bili bolji

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Izraelu se i danas nastavlja parlamentarna rasprava o kontroverznoj pravosudnoj reformi koja znatno smanjuje ovlasti sudova. 

HRT-ov novinar Mladen Sirovica rekao je kako su dobili rijetku privilegiju nazočiti i snimiti plenarnu sjednicu izraelskog parlamenta.

- Svjedočili smo žestokoj raspravi i čvrstoj namjeri izraelske vladajuće koalicije da provede kontroverznu pravosudnu reformu, rekao je Sirovica.

Istaknuo je da se izraelski premijer Benjamin Netanyahu suočava s nizom izazova.

- Njegov ministar vanjskih poslova dodatno mu je zagorčao život jer je nakon što je izraelska središnja banka podigla kamatne stope rekao da je to neopravdana odluka, što je protumačeno kao udar na neovisnost financijskih institucija. Ustavnu krizu koja traje tjednima pratila je i financijska drama, rekao je Sirovica, koji je razgovarao s izraelskim premijerom.

- Odnosi između Izraela i Hrvatske nikad nisu bili bolji i svakim danom su sve bolji, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Na pitanje kako će riješiti krizu u Izraelu, Netanyahu je rekao kako se u 16. godina na mjestu premijera nagledao kriza. 

- Amerikanci kažu sve smo to prošli. I mi ćemo proći kroz sve ovo. Izrael će nastaviti svoj veliki, čudesni uspjeh. Posebno se ponosimo činjenicom što imamo nove prijatelje i neke stare prijatelje koji ojačavaju svoj savez s nama. Hrvatska je među njima, istaknuo je Netanyahu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!