10:36 / 21.04.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Kažnjeni producenti filma Rust

Glumac i producent Alec Baldwin

Glumac i producent Alec Baldwin

Foto: Lev Radin / Shutterstock

Producenti filma "Rust", na čijem je snimanju glumac Alec Baldwin slučajno ubio snimateljicu Halynu Hutchins kažnjeni su i oštro kritizirani zbog nepoštivanja sigurnosnih smjernica.


U objašnjenju Odjela za okoliš Novog Meksika, stoji da su producenti filma Rust pokazali potpunu ravnodušnost prema unaprijed poznatim opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na snimanju, zbog čega je agencija produkciji filma izrekla maksimalnu kaznu u iznosu od 136.793 dolara, piše BBC.


Snimateljica Halyna Hutchins je poginula je, a redatelj Joel Souza ozlijeđen u listopadu kada je Alec Baldwin ispalio metak iz rekvizita na snimanju filma u Meksiku. Vjerujući da je pištolj siguran, Baldwin je nehotice ubio snimateljicu i ranio redatelja, vjerujući da je pištolj siguran.


Glumac, koji je i producent filma, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravo streljivo našlo na setu.


Tvrtka je objavila da se ne slaže s nalazima te je najavila žalbu.


- Uočeno je nekoliko propusta, a imamo i više nego dovoljno dokaza koji ukazuju na to da se ne bi dogodilo ni ubojstvo Halyne Hutchins, niti bi Joel Sousa bio teško ozlijeđen da su provedene standardne prakse filmske industrije, pojasnio je tajnik Odjela za okoliš Novog Meksika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!