Londonski aerodrom Heathrow ograničio broj putnika na 100.000 dnevno

12.07.2022.

13:24

Autor: M.M./HRT/Hina

Londonski aerodrom Heathrow ograničio broj putnika na 100.000 dnevno

Londonski aerodrom Heathrow ograničio broj putnika na 100.000 dnevno

Foto: Henry Nicholls / Reuters

Londonski aerodrom Heathrow objavio je u utorak da će ograničiti broj putnika u odlasku na 100.000 dnevno kako bi se izbjegle gužve u vrijeme dok se bori s povećanom potražnjom i spriječila nova otkazivanja letova.

Avioprijevoznici na najvećem aerodromu u Britniji su već prihvatili vladin poziv da smanje kapacitete, no Heathrow je rekao da moraju učiniti više.

U zračnoj luci kažu da zrakoplovne tvrtke, služba za prtljagu i druge zemaljske službe mogu dnevno uslužiti do 100.000 odlazećih putnika, brojka koja je proteklih tjedana redovno premašivana, što je dovelo do neprihvatljivo loše usluge.

- Neki avioprijevoznici su poduzeli značajne korake, a drugi nisu i vjerujemo da su potrebne dodatne mjere kako bi se osiguralo da putnici putuju sigurno i pouzdano, rekao je direktor Heathrowa John Holland-Kaye u otvorenom pismu putnicima. Zbog toga smo donijeli tešku odluku da ograničimo kapacitet od 12. srpnja do 11. rujna, dodao je.

Heathrow je u ponedjeljak u zadnji tren odlučio da se otkažu deseci letova kojima je trebalo letjeti oko 10.000 putnika.

Otkazan je 61 let jer aerodrom na zapadu Londona nije bio u stanju otpremiti toliki broj putnika. Broj putnika koji su letjeli preko Heathrowa u prvoj polovici godine je bio 26 milijuna, šest puta više nego u istom razdoblju 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!