Malezija otkrila prvi slučaj zaraze omikron-varijantom

07:49 / 03.12.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Malezija otkrila prvi slučaj zaraze Omicron varijantom

Malezija otkrila prvi slučaj zaraze Omicron varijantom

Foto: Lim Huey Teng / REUTERS

Malezija je otkrila prvi slučaj zaraze omikron- varijantom koronavirusa kod strane studentice koja je bila u karanteni nakon dolaska iz Južne Afrike prije dva tjedna, rekao je u petak ministar zdravlja Khairy Jamaluddin.

Studentica (19) koja je bila asimptomatska i cijepljena, bila je pozitivna na COVID-19. Ona je iz Južne Afrike preko Singapura 19. studenoga došla u Maleziju te bila deset dana u karanteni prije negoli je iz nje puštena 29. studenoga, rekao je Khairy.


Još pet osoba koje su s njom dijelile vozilo prije karantene bile su negativne.


Vlasti su, međutim, zamolile studenticu zajedno s osam bliskih kontakata da se podvrgnu daljnjem testiranju nakon što je potvrđeno da su njezini raniji testni uzorci nova varijanta koronavirusa, dodao je Khairy.


Sve veći broj zemalja prijavljuje slučajeve zaraze varijantom omikron, za koju je Svjetska zdravstvena organizacija rekla da nosi vrlo visok rizik od izazivanja infekcije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!