23:06 / 19.05.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Nove žrtve u Gazi, dosad stradalo 227 ljudi

Gaza

Gaza

Foto: Ahmed Jadallah / Reuters

Sedam Palestinaca, među kojima hendikepirani muškarac, njegova trudna žena i njihova trogodišnja kći, poginuli su u srijedu u izraelskim napadima na Pojas Gaze, a osma žrtva je podlegla ozljedama, objavilo je ministarstvo zdravstva u Gazi.

Uz te nove stradale, u Pojasu Gaze je od početka sukoba 10. svibnja između Izraelaca i oružanih palestinskih skupina poginulo 227 Palestinaca, prema istom izvoru.

U Izraelu je u istom razdoblju poginulo 12 osoba.

Hamas je počeo raketirati Izrael prije deset dana nakon višetjednih tenzija zbog odluke suda o deložiranju nekoliko palestinskih obitelji u Istočnom Jeruzalemu i sukoba policije s Palestincima blizu džamije Al Aksa, koje je treće najsvetije mjesto za muslimane.

Izrael je odgovorio zračnim i topničkim udarima na gusto naseljeno područje Pojasa Gaze, pri čemu tvrdi da su oni usmjereni protiv Hamasa i drugih militantnih skupina.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!