07:38 / 11.04.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Peru dan prije izbora ima rekordan broj mrtvih od COVID-a

Rekordan broj mrtvih u Peruu

Rekordan broj mrtvih u Peruu

Foto: Sebastian Castaneda / REUTERS

Peru je u subotu, dan prije izbora predsjednika i članova kongresa, imao rekordan dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s COVID-om.

Peruansko ministarstvo zdravstva objavilo je da je od zaraze novim koronavirusom umrlo 384 ljudi te je ukupan broj umrlih sada 54.669.

Djelatnici zdravstvenih službi u novom valu širenja zaraze bore se s nestašicom medicinskog kisika i punim bolnicama, a vlada ne uspijeva nabaviti dovoljno cjepiva. Prethodni rekordni dnevni broj smrtnih slučajeva od COVID-a Peru je zabilježio u srijedu, kada je od te bolesti umrlo 314 osoba.

U nedjelju bi milijuni Peruanaca trebali izaći na birališta kako bi izabrali predsjednika i zastupnike u kongresu. Glasanje je u Peruu obavezno, a kazna za neizlazak na birališta 25 dolara.

Kako bi se olakšalo održavanje fizičke distance, povećan je broj birališta a glasači su pozvani da donesu svoje olovke i nose maske.

Peru ima oko 33 milijuna stanovnika, a do sada je dobio samo 1,5 milijuna doza cjepiva od Sinopharma i Pfizer/BioNTecha te u cijepljenju stanovništva zaostaje za svojim južnoameričkim susjedima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!