Potres u Hercegovini snažno se osjetio u većem dijelu Crne Gore

23.04.2022.

00:38

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor / Shutterstock

Vrlo snažan potres koji je u petak nešto prije ponoći pogodio Hercegovinu snažno se osjetio u Crnoj Gori, koja je manje od 50 kilometara udaljena od epicentra potresa.

Crnogorski mediji još ne izvještavaju o eventualnoj šteti u mjestima blizu granice, dok građani na društvenim mrežama pišu o iskustvima koja su doživjeli tijekom potresa.

Sudeći po njihovoj reakciji na društvenim mrežama, potres se snažno osjetio u Nikišiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, udaljenom svega 30-tak kilometara od epicentra, te u Podgorici, primorskim općinama Kotoru, Herceg Novom i Baru.

Pojedini crnogorski mediji u prvih nekoliko minuta nakon potresa izvijestili su da je epicentar bio u Crnoj Gori.

Crnogorce očekuje duga noć jer se sjećaju katastrofalnog potresa od 7 stupnjeva po Richteru iz travnja 1979. godine u kojem je stradalo 100 stanovnika te zemlje.

Također, 2019. godine Albaniju je pogodio jak potres, u kojem je stradalo 50 osoba.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je da se u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini dogodio potres magnitude 6.1 po Richteru.

Potresi takve snage izazivaju štete na objektima. Potres su osim u Hercegovini osjetili u Dalmaciji te većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Dnevni avaz objavio je twitt o tome kako je potres u Crnoj Gori prekinuo voditeljicu za vrijeme Dnevnika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!