Rusija i Ukrajina održale vojne vježbe u vrijeme velikih napetosti

24.11.2021.

13:33

Autor: HRT/Hina/Reuters

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Ruski borbeni avioni i brodovi vježbali su odvraćanje zračnih napada na pomorske baze i uzvraćanje zračnih napada na vojnim vježbama u Crnom moru, objavila je novinska agencija Interfax, a istovremeno je i Ukrajina održala vojne vježbe.

Vježbe su održane u vrijeme velikih napetosti oko Ukrajine. Ukrajinski i američki dužnosnici upozoravaju da bi Rusija mogla napasti svog južnog susjeda, no Kremlj odbacuje te navode.

- Oko 10 posada aviona i brodova Crnomorske flote u pomorskoj bazi Novorosijsk sudjelovalo je u ovoj borbenoj obuci, objavio je Interfax pozivajući se na navode Crnomorske flote.

Borbeni avioni Suhoj i drugi avioni vježbali su odgovor na neprijateljske zračne napade trenažnim letovima iznad Crnog mora u suradnji s Crnomorskom flotom, navodi Interfax. Ruska Crnomorska flota smještena je na Krimu koji je Moskva anektirala od Ukrajine 2014. godine. Kijev traži Rusiju da vrati Krim.

Ukrajina, koja optužuje Rusiju za gomilanje vojnika u blizini i navodi da bi Bjelorusija mogla slati migrante na njezine granice, pokrenula je danas operaciju jačanja granica, uključujući vojne vježbe za protutenkovske i zračne jedinice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!