Ruska pravoslavna crkva: Grešnici su oni koji se ne cijepe

06.07.2021.

02:49

Autor: HRT/REUTERS

Koronavirus u Rusiji

Koronavirus u Rusiji

Foto: Tatyana Makeyeva / REUTERS

Ruska pravoslavna crkva zauzela je oštro stajalište u vezi s cijepljenjem. Sve one koji se odbijaju cijepiti nazvala je grešnicima osuđenima na iskupljenje do kraja života. 

U Rusiji je u ponedjeljak zabilježeno 24.353 novozaraženih, od čega 6.557 u Moskvi, pa je Crkva pozvala vjernike da se cijepe. Vladina radna skupina za Covid-19 objavila je da su u posljednja 24 sata 654 osobe preminule od posljedica koronavirusa, pa je ukupan broj umrlih u državi povećan na 138.579. Savezna agencija za statistiku zasebno je vodila evidenciju preminulih i zabilježila oko 270.000 smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 od travnja 2020. do travnja 2021. godine, prenosi Reuters.  

Mitropolit Ilarion pozvao je na cijepljenje i rekao da oni koji to odbiju čine "grijeh za koji će se morati iskupljivati do kraja života".

- Svakodnevno vidim situacije u kojima ljudi posjećuju svećenika i kažu da su se odbili cijepiti ili su to učinili njihovi bližnji te je to uzrokovalo nečiju smrt. Grijeh je misliti na sebe, a ne i na drugu osobu, kazao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!