20:04 / 06.01.2022.

Autor: Branka Slavica/Dnevnik/IMS/HRT

SAD: Eksplozija zaraze omikronom

SAD: Eksplozija zaraze omikronom

SAD: Eksplozija zaraze omikronom

Foto: Dnevnik / HRT

Eksplozija zaraze izazvana omikronom i u Sjedinjenim Državama! Amerikanci trenutačno imaju više od 15 milijuna zaraženih, a dnevno se bilježi i do milijun novih slučajeva. 

- U Ovom trenutku u američkim bolnicama je oko 100 tisuća pacijenata zaraženih COVID-om. To je najveći skok oboljelih u posljednja 4 mjeseca. Liječnici kažu da ih tješi to što pacijenti uglavnom ne trebaju intenzivnu njegu ni respiratore. Ono što zabrinjava je broj zaraze i hospitalizacije djece u američkim bolnicama. Danas ih je 4 tisuće. Centar za prevenciju i kontrolu bolesti danas je promijenio je politiku. Donio je preporuku da djeca od 12 do 17 godina dobiju booster 5 mjeseci nakon što su primili drugo cjepivo. U Americi je trenutno najveći problem nedostatak radne snage i nedostatak testova. Vlada Joa Bidena obećala je Amerikancima do kraja mjeseca 500 milijuna brzih kućnih testova, no izgleda da to neće moći ispuniti. Predsjednik poziva na cijepljenje i docjepljivanje. U ovom trenutku samo 20 posto Amerikanaca primilo je treću dozu cjepiva, izvijestila je iz Washingtona za Dnevnik HTV-a dopisnica Branka Slavica.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!