Najmanje četvero mrtvih u pucnjavi u Oklahomi, među njima napadač

07:08 / 02.06.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

 Najmanje 4 mrtva u pucnjavi u Oklahomi, među njima napadač

Najmanje 4 mrtva u pucnjavi u Oklahomi, među njima napadač

Foto: Michael Noble Jr. / REUTERS

Najmanje su tri osobe ubijene u srijedu u pucnjavi u bolnici u Tulsi, u saveznoj državi Oklahomi, na jugu Sjedinjenih Država, priopćila je tamošnja policija koja dodaje da je napadač mrtav.

- Možemo potvrditi da su četiri osobe mrtve, među njima napadač, u pucnjavi u Bolnici svetog Franje, objavila je lokalna policija na Twitteru.

Prije je bila izvijestila da je poslijepodne intervenirala nakon što je muškarac s puškom ušao u bolničku zgradu.

- Policajci trenutačno provjeravaju sve prostorije u zgradi kako bi otklonili eventualnu prijetnju, dodaje u priopćenju u kojemu navodi da je više osoba ranjeno.

- Napadač se ubio, rekao je za lokalnu televiziju gradski vijećnik Jayme Fowler. Tri nedužna prolaznika izgubila su život, dodao je.

Američki predsjednik Joe Biden obaviješten je o pucnjavi, priopćila je Bijela kuća koja dodaje da pomno prati situaciju i da je mjesnim vlastima ponudila svu potrebnu pomoć.

Pucnjava se događa samo malo više od tjedan dana nakon pokolja u školi u Uvaldeu, u Teksasu, gdje je 18-godišnjak ubio 19 djece i dvije učiteljice.

Masovne pucnjave na javnim mjestima pošast su koju američke vlasti dosad nisu uspjele zaustaviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!