Saudijska Arabija otvara zračni prostor za sve zračne prijevoznike

15.07.2022.

07:06

Autor: Hina/HRT

Zrakoplov

Zrakoplov

Foto: ilustracija / Pixabay

Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo priopćila je kasno u četvrtak da je Saudijska Arabija odlučila otvoriti zračni prostor za sve zračne prijevoznike koji ispunjavaju zahtjeve "vlasti za prelet".

Odluka dolazi "kako bi se nadopunili napori usmjereni na konsolidaciju položaja Saudijske Arabije kao globalnog središta koje povezuje tri kontinenta i kako bi se poboljšala međunarodna zračna povezanost, dodaje uprava za zrakoplovstvo u izjavi.

Američki predsjednik Joe Biden pozdravio je odluku Saudijske Arabije da otvori svoj zračni prostor za sve civilne prijevoznike, uključujući letove za i iz Izraela, rekao je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

- Ova odluka utire put za integriraniju, stabilniju i sigurniju regiju Bliskog istoka, koja je ključna za sigurnost i prosperitet Sjedinjenih Država i američkog naroda te za sigurnost i prosperitet Izraela, rekao je Sullivan u izjavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!